Stephan

Stephan Willemsen werd geboren op 3 augustus 1967. Hoewel hij een slagerszoon was, wist hij al vroeg dat hij later bakker wilde worden. Als kleine jongen droomde hij ervan om later een bakkerij te hebben in het pand aan de Grote Kade in Breskens, dat hij vanuit zijn slaapkamerraam kon zien. Jaren later zou dit ook daadwerkelijk gebeuren. Na het volgen van diverse bakkersopleidingen in Nederland en België, kocht hij in 1991 het pand aan. Een jaar later trouwde hij met Angelique.

Angelique

Angelique Willemsen-Sanderse komt uit Oostburg, waar zij opgroeide als dochter van een horeca-echtpaar. Ze volgde de opleiding tot secretaresse en werkte daarna nog een tijdje bij haar ouders in het Café Restaurant, totdat in 1991 de bakkerij werd geopend. In 1995 kregen Stephan en Angelique een zoon, Max. In 1999 werd het gezin compleet met dochter Lisa.

Bakkerij vroeger

Voordat Stephan en Angelique hun bakkerij op de Grote Kade begonnen, was er een bakkerswinkel van de familie Hamelijnck. Hier werd brood verkocht dat op een andere locatie gebakken werd. In oktober 1991 opende Bakkerij Willemsen voor het eerst haar deuren. Er werkten toen twee personen in de bakkerij en twee in de winkel. Het assortiment was toen nog een stuk kleiner. De winkel werd vanaf het begin af aan druk bezocht. Na drie jaar werd er al een stuk aan gebouwd en werd de apparatuur uitgebreid.

Bakkerij nu

Inmiddels is het aantal werknemers in de bakkerij en de winkel gegroeid naar zes, met daarnaast nog twee extra krachten voor het weekend. In meer dan twintig jaar tijd is ook het assortiment een stuk groter geworden. In 2010 was het tijd voor een grondige verbouwing. Er was meer ruimte nodig om apparatuur kwijt te kunnen en daarnaast werd een lunchroom gerealiseerd. Zoals de foto’s laten zien, is het gebouw een stuk groter geworden en flink gemoderniseerd. Na de verbouwing mocht de winkel veel nieuwe klanten verwelkomen.

Menu